Tocmai ai achizitionat o planta grasa? Felicitari, aceasta reprezinta un accesoriu esential in cadrul unei decoratiuni in tendinte si reusite. Semn al unui interior ingrijit si intretinut, cactusii si plantele suculente pot fi oferite atat barbatilor cat si femeilor. O planta reprezinta un cadou rafinat pentru oricine. Idem si in ceea ce priveste biroul – vin cu o nota de originalitate ramanand discrete totodata. Sunt ideale pentru un balcon, pentru o terasa sau pentru orice alt spatiu care beneficiaza de soare deoarece acest tip de plante adora soarele. Sa fim mai precisi : plantele grase apreciaza lumina zilei si racoarea noptii. Ceea ce inseamna ca nu trebuie sa le expunem in mod excesiv la soare dar nici la frig deoarece acest lucru le poate fi fatal.
Pentru a ingriji cat mai bine cactusii si plantele suculente trebuie sa le « intelegi » in primul si in primul rand. Zonele de unde sunt originare sunt locuri cu conditii climatice extreme uneori. Ceea ce inseamna ca au dezvoltat un metabolism, o adaptare la mediul in care se afla si chiar strategii de supravietuire de care trebuie sa tinem cont pentru a le putea ingriji asa cum trebuie.
Cactusii si plantele suculente se pot adapta si intr-un apartament la oras spre exemplu. Este in egala masura posibil sa le schimbi ghiveciul insa cu mare atentie. In acest caz trebuie sa te asiguri de faptul ca le asiguri un mediu drenant. Aplica regula de trei sferturi – trei sferturi pamant, un sfert de nisip de rau (sau pur si simplu nisip de acvariu, usor de gasit in comert) si un sfert de ingrasamant pentru flori.
Inca un lucru de care trebuie sa tii cont in privinta cactusilor si plantelor suculente este udatul. Cel mai adesea, udatul reprezinta un punct esential in dezvoltarea unei plante si cactusii si plantele suculente nu fac exceptie. Nu uita de natura plantei achzitionate atunci cand vine vorba de udat. Plantele suculente isi fabrica sucul inmagazinand apa pe care o primesc atunci cand ploua, folosind-o mai apoi intr-o perioada de ariditate.
Tine cont si de anotimp atunci cand le uzi. O data pe luna, in perioada sezonului cald le poti scufunda cu ghiveciul in apa. Toamna si iarna nu necesita un udat atat de intens.