Descopera care este semnificatia orhideelor Phaelenopsis

Ai auzit pana acum de Orhideea Phaelenopsis? Poate ca numele sau botanic nu iti spune nimic, dar asemanarea sa cu o molie i-a dat acest nume comun. Frumoasa si rafinata, aceasta orhidee ramane inflorita de-a lungul intregului an.

Este o floare unica in genul sau care poseda numeroase particularitati. Iata deci care sunt specificitatile acestei flori far parfum, dar cu o estetica remarcabila.

Orhideea Phaelenopsis, o floare care se poate dezvolta armonios, foarte repede. Aspectul sau exotic ne-ar putea face sa credem ca este greu de ingrijit. Dar aceasta planta venita din partea de Sud a Asiei se poate adapta foarte bine unui climat occidental. Dintre toate varietatile de orhidee, aceasta rezista cel mai bine.

Apreciaza cel mai bine o atmosfera mai umeda si mai temperata, intre 18 si 20 de grade. Dar, mai presus de orice, adora lumina. Si chiar daca apreciaza foarte mult lumina, nu suporta sa fie pusa la un geam. Se simte bine atunci cand este acoperita cu bile de argila care pot sa retina apa.

Udatul este fara doar si poate cheia dezvoltarii sale armonioase. Nu suporta deloc calcarul deci nu ar trebui sa fie udata cu apa de la robinet. In schimb, apa de ploaie si apa minerala sunt perfect adaptate. Nevoia sa in materie de apa variaza in functie de anotimpuri. Primavara si vara, acest tip de orhidee are nevoie de multa apa. Iarna, se poate uda o data la 10-15 zile fara probleme.

Orhideea molie, un design unic pentru o planta rara. Descoperita in secolul XIX, orhideea molie are o particularitate unica ce o face extrem de atractiva pentru a-ti decora interiorul casei. Aceasta poate inflori intreg anul. Cele cinci petale ale sale, usor rotunjite iti pot deci tine companie 365 de zile pe an. Din acest motiv, este o floare extrem de apreciata. Liniile sale minimaliste se potrivesc de minune cu un decor modern si contemporan.

In ceea ce priveste culorile sale, poti alege albul atemporal rozul profund si movul profund. Dar exista si o varianta in nuante de galben-portocaliu. Este deci o planta fermecatoare care vine cu un plus de exotism pentru casa ta.

LEAVER YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.