Plantele grase sau suculente, o tendinta ce trebuie sa fie descoperita

Ai auzit de ele pana acum cu siguranta… rotunde, carnoase formeaza cele mai delicioase compozitii florale sau se pot prezenta singure in ghivece. Plantele grase, care se mai numesc si suculente, sunt recunoscute datorita capacitatii lor de a rezista in cele mai aride conditii si datorita capacitatii lor de a stoca apa. Exista mii si mii de specii, de toate culorile, formele si cu cele mai surprinzatoare texturi.

Sunt flori cu o estetica incredibila care nu cer o ingrijire prea speciala de-a lungul anului.

Exista numeoroase varietati de plante suculente. Estetii, care sunt in cautarea unei frumuseti absolute, vor alege cu siguranta florile in forma de rozeta. Un veritabil simbol al perfectiunii. Vor fi cu siguranta deci atrasi de Aeonium, cu frunze care merg de la verde deschis foarte natural, pana la un mov purpuriu care merge inspre negru, foarte misterios.

Frunzele geometrice, in nuante de gri- verzui sau violet ale florii Echeveria sunt foarte usor de recunoscut. In ceea ce o priveste, Haworthia, are un farmec nebun. Chiar daca are o dimensiune foarte mica.

Aloe, este si ea o vedeta printre cele mai frumoase varietati de plante suculente sau cele mai cunoscute. Dar si cactusii sau kalanchoe.

plante suculente

Nu e deci de mirare ca plantele suculente sunt foarte la moda. Le poti reuni intr-o gradina in miniatura la interior sau le poti planta intr-o singura compozitie. Poti gasi chiar si varietati care se pot suspenda. Pe scurt, cu ele orice este posibil deoarece se pot adapta oricarui stil sau oricarui aranjament. Se pot face cu ele aranjamente rustice, mediteraneene, exotice, minimaliste sau chiar boho romantice.

Deci da, plantele grase se adapteaza de minune exteriorului, dar si interiorului casei noastre, datorita celor mai variate forme- frunze geometrice, alungite, fine, bombate… iar funzele lor arboreaza nuante demne de un artist pictor. Violet, roz, albastru, verde, portocaliu si isi gasesc cel mai potrivi tloc in interioarele noastre in cele mai mici si mai delicioase ghivece.

Colorate, cu forme multiple, intrigante, originale si surprinzatoare, elegante si exotice, plantele suculente ne atrag si ne atata curiozitatea. Sunt cele mai cool si cele mai usor de intretinut.

LEAVER YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.