Cele mai frumoase flori de vara si de primavara

Inca de la primele raze de soare primavaratice numeroase sunt persoanele care incep sa planteze flori pentru a-si colora gradina. Reintoarcerea primaverii deci ne permite sa imbinam utilul cu placutul deoarece reprezinta debutul unui festival de culori si de placeri datorita florilor pe care le iubim.

Gladiolele. In ultima vreme, gladiolele par sa isi fi luat revansa. Considerate depasite, gladiolele s-au reintors in forta in ultimii ani. Motivele inflorite si flower power sunt din nou in tendinte drept urmare nu trebuie sa eziti, este momentul pentru un magnific buchet cu gladiole.

Crinii. Crinul este considerat o floare rustica si misterioasa totodata. Este mentionat pana si in Biblie, in istoria Frantei, pe scurt este cunoscut inca din timpuri imemoriale. Poate fi plantat atat intr-un ghiveci cat si in gradina si rezista la temperaturi scazute. Este usor de intretinut.

Crizantemele. Exista o mare varietate de crizanteme. Crizantemele sunt fara indoiala vedetele pietelor si florariilor in timpul sezonului cald. Culorile vii permit crearea unor buchete frumoase. Si, in ceea ce priveste gradina, sunt usor de plantat si cultivat.

Lacrimioarele.  Inca de pe vremea lui Apollo, pana la Christian Dior, lacrimioara a ramas un simbol al delicatetii, al feminitatii si prospetimii primavaratice. Un mare clasic pe care adoram sa il regasim an de an in gradinile noastre, cu florile sale delicate si parfumate care anunta sosirea fericirii estivale.

Dalia. La fel ca orice vedeta care se respecta, daliei ii place sa se lase asteptata- trebuie sa avem rabdare pana la inceputul lunii iulie pentru a profita de frumusetea acesteia. Ba mai mult, dalia vine de departe deoarece se vorbeste ca dateaza din vremea aztecilor.

Hibiscus. Hibiscus este o floare careia ii plac toate scenele (in functie de varietati), atat exteriorul cat si interiorul. O floare care va infrumuseta atat gradina cat si apartamentul. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca este reputata si pentru numeroasele sale proprietati in domeniul fitoterapiei. Imposibil sa nu o indragesti.

Muscatele. Nu cred ca exista o persoana care sa nu fi auzit de muscate, atat sunt de cunoscute. Muscatele ne cuceresc balcoanele, interioarele si curtile si sunt extrem de rezistente. Trebuie doar sa fim atenti sa nu le expunem la temperaturi prea scazute.

LEAVER YOUR COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată.